Обуки

  • 21 ное - 19 дек

    Обука по деловна етикеција и дипломатски протокол

    понеделник и среда, од 17-21 часот

    Повеќе / Пријавете се!

Тестирајте го своето познавање на

Вие освоивте:

Рејтинг:

Вие освоивте:

Рејтинг:

Вести

НОВО!!!! Обука за организација и управување со настани!

Ни пригнува делегација и треба да организирам преговори, потпишување договор, ручек и посета на Охрид. Од каде да почнам???

Гостинот седи десно од домаќинот

Правилата на дипломатскиот протокол што важат за високите официјални личности и дипломатскиот кор, според експертите за протокол, може да се наречат универзални, иако мал процент од протоколот е оставен на државата да го регулира во согласност со своите обичаи, правила и традиции.

Неофицијално за протоколот

Интервју на Лукреција Маљковиќ Атанасовска за Радио Слободна Македонија

Дали Обама го прекрши протоколот?

Стручните лица велат дека поздравот со кафе во раката е без преседан

Светски форум за протокол

На 11 август започна Светскиот форум за службеници по протокол кој се одржа во Вашингтон во организација на Меѓународната асоцијација за службеници за протокол и дипломатија. На Форумот учествуваа службеници за протокол од целиот свет, меѓу кои и директорот на Академијата за протокол.