Обуки

Тестирајте го своето познавање на

Вие освоивте:

Рејтинг:

Вие освоивте:

Рејтинг:

Дали Обама го прекрши протоколот?

Претседателот Обама беше предмет на остра критика заради поздравот кој го упати на маринската гарда со чаша кафе во раката. Во видеото поставено од Белата Куќа, претседателот Обама излегува од претседателскиот хеликоптер и отпоздравува на градистите како што налага традицијата.

Но, она што им попречи на многумина, беше неговото маневрирање со стиропорната чаша за кафе. Некои од неговите сограѓани, меѓукои и членовите на Конгресната комисија на Републиканците беа вџашени од овој гаф на претседателот и комнетираа „Момент - дали тој отпоздравува со макијато во раката?!“

(извор: Индепендент)